Marinerad flankstek med rödbetor och chèvre

Marinerad flankstek med rödbetor och chèvre.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 700g
    flankstek

Marinad

  • 3
    vitlöksklyftor
  • ¾dl
    soja eller hoisin sauce
  • 1
    lime, saften
  • ½tsk
    cayennepepparpulver
  • 2msk
    rapsolja
  • ½tsk
    salt
  • 2krm
    svartpeppar

Rödbetor och chèvre

  • 8st
    medelstora färska rödbetor (ca 800 g)
  • 100g
    chèvre

Vid servering

  • lime, i klyftor
  • 2msk
    strimlad salladslök
  • rostade sesamfrön

Kapriskräm

  • creme fraiche
  • kapris

Så lagar du

Flankstek

  1. Skala och hacka vitlöken. Blanda soja, limejuice, cayennepepparpulver, olja, vitlök, salt och peppar till en marinad.
  2. Lägg köttet i en plastpåse. Häll över marinaden. Låt dra i kylen minst 1 timme, gärna längre.
  3. Sila av marinaden och torka av köttet.
  4. Grilla köttet ca 5 minuter på varje sida.
  5. Låt köttet vila i 10 minuter. Skär sedan köttet på snedden i tunna skivor. Ringla över marinaden. Garnera gärna med limeklyftor och salladslök innan servering.

Rödbetor

  1. Skär bort blasten på rödbetorna, men behåll skalet på.
  2. Koka rödbetorna i ca 40 minuter tills de är mjuka.
  3. Skölj rödbetorna sedan i kallt vatten. Skala dem med händerna och skär bort toppen där blasten satt. Putsa även bort eventuella fula delar med en skalkniv. Du kan använda plasthandskar om du ej vill få färg på händerna.
  4. Klyfta rödbetorna och skiva eller smula över getost.
  5. Garnera med flanksteken. Toppa med strimlad salladslök och rostade sesamfrön och ringla över kapriskräm (crème fraiche som blandats med kapris).

Dela det här receptet med dina vänner!