Marinerad fläskfilé
En underbar rätt till dina festligaste tillfällen. Den passar både på buffé och som ensamrätt.
Ingredienser
4 portioner
Fläskfilén
- 800 gfläskilé/fläskytterfilé
- smör
- salt
- svartpeppar
- spiskummin
Dressing
- 3 mskbalsamvinäger
- 1/2 dlolja
- 1 burk(ar)soltorkade tomater i marinad
- 1 dlkapris
- salt
- svartpeppar
- basilika
Så lagar du
1. Putsa filéerna. Krydda med salt, peppar och spiskummin. Bryn runt om i en stekpanna. Lägg filéerna i en långpanna. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Stek i ugnen, 225 grader tills temperaturen visar 70 grader. Låt köttet svalna något
2. Skiva köttet tunt, lite på snedden och lägg upp det snyggt på ett serveringsfat. Blanda ihop vinäger, olja och kryddor.
3. Strimla tomaterna och basilikan, blanda i det i dressingen tillsammans med marinaden från tomaterna. Skeda dressingen över köttet, täck med plastfolie och låt stå kallt fram tills serveringen.
4. Vid servering strö strimlad basilika över köttet.