Marinerad rödlök

En metallisk skål med vinmarinerad rödlök, toppad med pinjenötter och pecorino ost.

Publicerat:

Tillagningstid:

Här grillar vi halva vinmarinerade rödlökar med riven fårost och solrosfrön. Fantastiska smaker som står helt för sig själv eller tillsammans med din favoritgrillbit, fisk eller varför inte svamp!

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    rödlökar
  • 1dl
    rödvin
  • ½dl
    olivolja
  • 2tsk
    salt
  • 1dl
    pecorino (riven)
  • 1dl
    röstade solrosfrön

Så lagar du

1. Dela den oskalade rödlöken på mitten, ”i midjan” och lägg dem i en påse. Häll över vinet, olja och salt och knyt den tätt. Låt ligga gärna över natten men minst 1 timme.

2. Ta upp och torka av löken och lägg den med skärytan neråt på gallret. Grilla tills löken fått fin färg och vänd den sedan. Grilla tills den är mjuk igenom, så blir löken inte stickig och frän utan mjuk, söt och full med umami.

3. Ta av löken och lägg upp dem på ett fat, skala bort de mest brända lagren av skalet. Ringla över en rejält gräsig olivolja, strö över osten och avsluta med frön.

Dela det här receptet med dina vänner!