Marinerad spenat på koreanskt vis

Marinerad spenat på koreanskt vis.

Publicerat:

Tillagningstid:

Vitlök och sesamolja ger spenaten smak i denna koreansk grönsaksrätt. Passar fint till grillad, lite kryddstark mat.

Ingredienser

4portioner

  • 1msk
    rapsolja
  • 1
    finhackad vitlöksklyfta
  • 1
    finhackad schalottenlök
  • 300g
    färsk spenat eller fryst bladspenat
  • 1msk
    citronsaft
  • ½msk
    mörkrostad sesamolja
  • ½tsk
    salt

Så lagar du

1. Fräs vitlök och schalottenlök i lite rapsolja. Lägg i spenat och värm tills den färska spenaten sjunkit ihop eller den frysta spenaten blivit genomvarm.

2. Låt svalna något. Blanda ner citronsaft och sesamolja och smaka av med salt.

Dela det här receptet med dina vänner!