Marinerade kycklingklubbor

Marinerade kycklingklubbor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingefära, sesam och vitlök ger härlig smak till kycklingklubbor. Perfekta att ta med på utflykten eller äta hemma med ris och grönsaker.

Ingredienser

2 - 4portioner

  • 2-4st
    kycklingklubbor

Marinad

  • 4msk
    japansk soja
  • 1msk
    sesamolja
  • 1msk
    olja
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 1msk
    finriven ingefära
  • 2msk
    sesamfrön

Tillbehör

  • ris
  • grönsöker

Så lagar du

1. Dela eventuellt klubborna i ben och lår.

2. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg ner kycklingbitarna. Låt dem ligga däri en stund eller gärna över natten.

3. Sätt ugnen på 200°.

4. Lägg kycklingbitarna i en ugnsform med marinaden. Stek kycklingen i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter tills kycklingen är genomstekt eller innertemperaturen är minst 70°. Pensla med marinaden några gånger under tiden. Servera med ris och grönsaker.

Dela det här receptet med dina vänner!