Marinerade kycklingklubbor
Publicerat:
2015-11-18Tillagningstid:
Ingefära, sesam och vitlök ger härlig smak till kycklingklubbor. Perfekta att ta med på utflykten eller äta hemma med ris och grönsaker.
Ingredienser
2 - 4portioner
- 2-4stkycklingklubbor
Marinad
- 4mskjapansk soja
- 1msksesamolja
- 1mskolja
- 1klyfta(or)vitlök
- 1mskfinriven ingefära
- 2msksesamfrön
Tillbehör
- ris
- grönsöker
Så lagar du
1. Dela eventuellt klubborna i ben och lår.
2. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg ner kycklingbitarna. Låt dem ligga däri en stund eller gärna över natten.
3. Sätt ugnen på 200°.
4. Lägg kycklingbitarna i en ugnsform med marinaden. Stek kycklingen i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter tills kycklingen är genomstekt eller innertemperaturen är minst 70°. Pensla med marinaden några gånger under tiden. Servera med ris och grönsaker.