Marinerade räkor med avokado och krispigt rågbröd

Marinerade räkor med avokado och krispigt rågbröd

Publicerat:

Tillagningstid:

Räkor och avocado är en klassisk och vinnande kombination, här serveras det med ett krispigt rågbröd.

Ingredienser

4portioner

  • 200g
    skalade räkor
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • ½dl
    olivolja
  • 2msk
    finhackad dill
  • 1st
    citron
  • 1st
    chiliflakes
  • 2st
    avokado
  • 2skiva(or)
    danskt rågbröd
  • smör till stekning
  • några ruccolablad
  • några dillvippor till dekoration

Så lagar du

1. Riv vitlöksklyftan och blanda med olivolja, dill, citronsaft från en halv citron och chiliflakes. Lägg i räkorna och låt marinera i kylskåp cirka 15 minuter.

2. Skär rågbrödet i små tärningar. Smörstek på medelvärme och låt sedan svalna.

3. Dela, kärna ur och gröp ur avocadon. Skär köttet i små tärningar och pressa över citronsaft. Blanda avokadotärningarna med räkorna och några rucolablad.

4. Lägg upp i portionsskålar, toppa med det smörstekta rågbrödet och plockad dill.

Dela det här receptet med dina vänner!