Marockansk köttgryta

Tillagningstid:

Köttgryta

Publicerat:

Tillagningstid:

En mustig och kryddig gryta som serveras med en god morotssallad och couscous. Grytan och morötterna går mycket bra att göra i förväg.

Ingredienser

8 portioner

  • 1 ½ kg
    benfritt grytkött av nöt eller lamm, t ex märgpipa, högrev eller fransyska av nöt eller rygg eller bog av lamm
  • 2 msk
    olivolja till stekning
  • 4
    gula lökar
  • 1 msk
    salt
  • 1 paket
    saffran 0,5 g
  • 3 tsk
    mald spiskummin
  • 2 tsk
    mald koriander
  • 1 st
    röd chili, urkärnad och finhackad
  • 2 msk
    färsk finriven ingefära
  • 2 st
    burkar finkrosade tomater à 400 g
  • 2 st
    kartonger kikärter, à 400 g
  • couscous, bladpersilja

Så lagar du