Marockansk köttgryta

Marockansk köttgryta

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    grytbitar av nötkött
  • 1msk
    olivolja
  • 1tsk
    salt
  • ½tsk
    mald kanel
  • 1tsk
    mald ingefära
  • ½tsk
    mald kryddpeppar
  • ½tsk
    mald spiskummin
  • 2
    apelsiner
  • 1
    gul lök
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 2msk
    olivolja
  • 2dl
    vatten
  • 1msk
    flytande oxbuljong
  • 1burk(ar)
    röda bönor
  • ½knippa(or)
    persilja
  • 1msk
    honung

Så lagar du

1. Lägg grytbitarna i en skål och tillsätt kryddor, salt och olja. Rör runt kryddblandningen. Låt stå svalt och dra minst en timme eller över natten. Men ta fram köttet i god tid innan du ska bryna det.

2. Dela apelsinen i klyftor och skär dem i bitar. Låt löken och vitlöken bryna i olja utan att ta färg. Slå på det kryddade köttet och låt det hela få en gyllenbrun färg. På med vatten och buljong, låt koka i ca 20 minuter. Avsluta med apelsinklyftor, bönor, persilja och honung. Smaka av med salt och peppar. Toppa med några av apelsinklyftorna före servering.

Dela det här receptet med dina vänner!