Marockansk lammgryta

Tillagningstid:

Marockansk köttgryta

Publicerat:

Tillagningstid:

Hur slipper du stå i köket under helgen? Lägg igång en kryddig gryta och gå och gör nåt annat. Lammbog i lergryta tillsammans med naket korn blir en hel rätt. Vi använder alltså ett gammalt sädesslag utan skal som här får suga upp de kryddiga smakerna tillsammans med nötter och russin.

Ingredienser

4 portioner

  • 1
    lammbog
  • 1
    gul lök
  • 1
    morot, fintärnad
  • 3 dl
    naket korn eller nakenhavre (finns i välsorterade eko- och nätbutiker)
  • ½ dl
    solroskärnor
  • ½ dl
    macadamianötter, grovhackade
  • ½ dl
    blonda russin
  • ½ dl
    korinter
  • 1,4 liter
    grönsaksbuljong

Kryddblandning

  • 2 tsk
    muskot, malen
  • 2 tsk
    korianderfrö
  • 2 tsk
    spiskummin
  • 2 tsk
    ingefära
  • 2 tsk
    gurkmeja
  • 2 tsk
    salt
  • 1 ½ tsk
    socker
  • 1 tsk
    paprikapulver
  • 1 tsk
    cayennepeppar
  • olivolja
  • persilja
  • mynta
  • koriander, färsk
  • rotfrukter, rårivna (tex. gulbeta, morot, kålrabbi, palsternacka)

Så lagar du