Marshmallowpaj med limoncello och hallon

Marshmallowpaj med limoncello och hallon.

Publicerat:

Tillagningstid:

En riktigt smarrig dessertpaj där fräschör från citron och hallon möter det söta. Vill du göra desserten alkoholfri, byt limoncellon mot saft.

Ingredienser

10portioner

Botten

  • 200g
    digestivekex
  • 100g
    rumsvarmt smör

Fyllning

  • 200g
    marshmallows
  • dl
    mjölk, 3%
  • dl
    limoncello eller citronsaft
  • 4dl
    vispgrädde

Topping

  • 250g
    färska hallon
  • limezest

Så lagar du

1. Kör kex och smör till en smulig massa i matberedare. Tryck ut dem i en form med löstagbar botten ca 22 cm diameter så degen går upp lite på kanterna. Ställ i kylen.

2. Lägg marshmallows och mjölk i en kastrull, värm sakta under omrörning. När det nästan kokar, ta från värmen men rör vidare tills marshmallowsen smält. Vispa i limoncellon och låt kallna helt.

3. Vispa grädden inte alltför fast, vänd ner marshmallowsblandningen. Fördela över kakbotten i formen och kyl ca 3-4 timmar.

4. Servering: Toppa med hallon och limezest.

Dela det här receptet med dina vänner!