Marsipan- och nougatkulor

Marsipan-nougat

Publicerat:

Tillagningstid:

Konditor Mette Blomsterbergs kulor blir snabbt populära bland julgodiset.

Ingredienser

8portioner

 • 200g
  marsipan
 • 100g
  nougat
 • 300g
  ljus choklad
 • 50g
  strössel

Så lagar du

1. Dela in marsipanen och nougatmassan i 25 delar vardera. Varje nougatbit trycks sedan in i mitten av en marsipanbit. Marsipanen viks sedan runt nougatbiten så att hela utsidan täcks med marsipan.

2. Rulla bitarna till runda kulor och låt dem lufttorka tills choklades som kulorna ska doppas i har fått rätt temperatur.

3. Temperering av mjölkchoklad:  Finhacka chokladen. Hälften av chokladen värms sedan i vattenbad till 48 grader. Den andra hälften läggs i en skål.

4. Två tredjedelar av den smälta chokladen hälls sedan i skålen med den finhackade, osmälta, och de två smälter samman. Tillför mer smält choklad ifall det behövs för att blandningen ska smälta ihop. Värm däremot aldrig på den nya, nu tempererade, blandningen. Detta krångel görs för att säkerställa att chokladen får en glänsande och spröd yta. Om temperaturen stiger över 30 grader måste man påbörja en ny temperering.

5. Varje kula doppas nu var för sig i den tempererade ljusa chokladen genom att du lägger dem på en faffel och sänker ned dem snabbt i chokladen. Låt dem rinna av på gaffeln innan du rullar kulorna i strössel.

6. Förvara den färdiga konfekten i kylskåp i en tättslutande burk.

Dela det här receptet med dina vänner!