Marsipantårta

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

En klassisk sommartårta med drottningbär.

Ingredienser

12 portioner

  • 1 dl
    färska blåbär
  • 1 liter
    färska jordgubbar
  • 1 dl
    färska hallon
  • 1 dl
    skalade, osaltade pistagenötter, grovhackade
  • 1
    marsipanlock
  • 2-3
    marsipanrosor

Tårtbotten

  • 5
    stora äggvitor, rumstempererade
  • ¾ dl
    mjölk, rumstempererad
  • 3 tsk
    vaniljextrakt
  • ca 4 dl
    strösocker
  • ca 5 dl
    vetemjöl
  • 2 msk
    majsstärkelse
  • 2 tsk
    bakpulver
  • 1 tsk
    salt
  • 175 g
    osaltat smör i små bitar, rumstempererat + ca 10 g smör för att smörja formen

Mascarponekräm

  • 1 ¼ dl
    vispgrädde
  • 250 g
    mascarponeost
  • 85 g
    kondenserad mjölk

Gräddkräm

  • 3
    gelatinblad (5 g)
  • 2 msk
    vatten
  • 2 ½ dl
    vispgrädde
  • 3 msk
    strösocker

Diplomatkräm

  • 4
    gelatinblad (7 g)
  • 2 dl
    standardmjölk
  • ½
    vaniljstång, fröna
  • 3
    äggulor
  • ½ dl
    strösocker
  • 1 msk
    majsstärkelse
  • 3 dl
    vispgrädde

Smörkräm

  • 5 dl
    florsocker
  • 75 g
    smör, rumstempererat
  • 2 tsk
    vaniljsocker
  • 2 msk
    mjölk

Så lagar du