Mastios bruschetta

Mastios bruschetta.

Publicerat:

Tillagningstid:

Bröd, olivolja och tomater. Inte så mycket mer men en fullständig homerun i smak. Snåla inte med olivoljan, den är absolut avgörande för att få de rätta smakerna!

Ingredienser

4portioner

  • dl
    olivolja
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 250g
    småtomater, färska
  • 2
    vårlökar, små och fina
  • 1knippa(or)
    färska örter
  • 1tsk
    salt

Så lagar du

1. Rosta brödet på grillen. När det är frasigt och gyllene skrapar du med en klyfta vitlök på brödet och ringlar över rejält med olivolja.

2. Dela tomaterna slarvigt, lägg dem i en skål och ringla över resterande olivolja. Bryt ner örterna och knöla ner dem bland tomaterna och vänd även ner saltet. Finhacka löken och släng ner den och rör om. Krama allt med handen så safterna från tomaterna släpper lite.

3. Skeda generöst med tomatröran över brödet och den supergoda såsen som blir kvar i skålen skedar du såklart över brödet den med!

Dela det här receptet med dina vänner!