Mastios grillade grönsakssallad

Tid:

Mastios grillade grönsakssallad.

Tid:

I normala fall äter jag inte paprika, inte rå i alla fall. Det är faktiskt en av de saker jag tycker förstör all annan mat runt omkring sig och mat äter om den resten av dagen... Men grillad är den magisk! Det som händer med den märkliga skummigheten i konsistensen när man grillar den är att den blir saftig, mjuk och ytan tåler så mycket hetta. Många drar av allt skal men jag är inte så noga, jag tycker att den krispiga brända tonen gör sig fint tillsammans med sötman och den mjuka paprikan. Samma sak händer med augergine. Innan värme – oätlig. Efter grillen – magi. Tillsammans med resten av kokt kall och ofta grynig potatis som får nytt liv på grillen blir det en fantastisk middag, enkel men med smaker.

Ingredienser

4 portioner

  • 4
    paprikor, röda och gula
  • 1
    aubergine, stor
  • 12
    potatisar, kokta
  • 1 dl
    mandel, rostad
  • 2
    buffelmozzarellor
  • 1 dl
    olivolja
  • 2 msk
    salt

Dressing

  • 75 g
    smör
  • 1 dl
    dill, finhackad
  • 3 msk
    olivolja
  • 3 msk
    vitvinsvinäger
  • ½ tsk
    salt
  • ½ tsk
    svartpeppar

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg