Mastios grillade grönsakssallad
Publicerat:
2018-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 4paprikor, röda och gula
- 1aubergine, stor
- 12potatisar, kokta
- 1dlmandel, rostad
- 2buffelmozzarellor
- 1dlolivolja
- 2msksalt
Dressing
- 75gsmör
- 1dldill, finhackad
- 3mskolivolja
- 3mskvitvinsvinäger
- ½tsksalt
- ½tsksvartpeppar
Så lagar du
1. Dela paprikan på längden och kärna ur den. Skär auberginen i 2 centimeter tjocka skivor. Tryck till potatisen med handen så de krossas och får en massa härliga ytor som blir krispiga på grillen. Vänd allt i en aning olivolja. Grilla grönsakerna på hög temperatur tills de blivit mjuka igenom och potatisen gyllene, cirka 20 minuter. Salta under tiden.
2. Bryn smöret och låt det svalna en aning. Rör ner resterande ingredienser till en dressing.
3. Lägg de varma grillade grönsakerna på ett fat och riv mozzarellan över, toppa med krossad mandel och ringla över dressingen.
Tips
Toppa med rostad krossad mandel för krispiget och rumstempererad mjölkig buffelmozzarella så har du alla möjliga konsistenser i en härlig förening. Gör dubbelt upp för härlig brunchsallad till dig och dina vänner!