Mastios grillade grönsakssallad

Mastios grillade grönsakssallad.

Publicerat:

Tillagningstid:

I normala fall äter jag inte paprika, inte rå i alla fall. Det är faktiskt en av de saker jag tycker förstör all annan mat runt omkring sig och mat äter om den resten av dagen... Men grillad är den magisk! Det som händer med den märkliga skummigheten i konsistensen när man grillar den är att den blir saftig, mjuk och ytan tåler så mycket hetta. Många drar av allt skal men jag är inte så noga, jag tycker att den krispiga brända tonen gör sig fint tillsammans med sötman och den mjuka paprikan. Samma sak händer med augergine. Innan värme – oätlig. Efter grillen – magi. Tillsammans med resten av kokt kall och ofta grynig potatis som får nytt liv på grillen blir det en fantastisk middag, enkel men med smaker.

Ingredienser

4portioner

  • 4
    paprikor, röda och gula
  • 1
    aubergine, stor
  • 12
    potatisar, kokta
  • 1dl
    mandel, rostad
  • 2
    buffelmozzarellor
  • 1dl
    olivolja
  • 2msk
    salt

Dressing

  • 75g
    smör
  • 1dl
    dill, finhackad
  • 3msk
    olivolja
  • 3msk
    vitvinsvinäger
  • ½tsk
    salt
  • ½tsk
    svartpeppar

Så lagar du

1. Dela paprikan på längden och kärna ur den. Skär auberginen i 2 centimeter tjocka skivor. Tryck till potatisen med handen så de krossas och får en massa härliga ytor som blir krispiga på grillen. Vänd allt i en aning olivolja. Grilla grönsakerna på hög temperatur tills de blivit mjuka igenom och potatisen gyllene, cirka 20 minuter. Salta under tiden.

2. Bryn smöret och låt det svalna en aning. Rör ner resterande ingredienser till en dressing.

3. Lägg de varma grillade grönsakerna på ett fat och riv mozzarellan över, toppa med krossad mandel och ringla över dressingen.

Tips

Toppa med rostad krossad mandel för krispiget och rumstempererad mjölkig buffelmozzarella så har du alla möjliga konsistenser i en härlig förening. Gör dubbelt upp för härlig brunchsallad till dig och dina vänner!

Dela det här receptet med dina vänner!