Mastios moffiga chokladboll

Några chokladboll  på en oval tallrik.

Publicerat:

Tillagningstid:

Sandra tar sig an ett av Sveriges mest älskade bakverk, och gör mos av konkurrensen med muscovado-socker, rostat havre, brynt smör och mörk choklad.

Ingredienser

15 - 20portioner

  • 100g
    smör, brynt och kallnat
  • 1dl
    muscovadosocker, ljust
  • ½dl
    kakao
  • 100g
    choklad, smält 70-75 %
  • dl
    havregryn, glutenfria
  • 1krm
    salt
  • 3msk
    kall espresso eller starkt kaffe
  • dl
    kokos

Så lagar du

1. Bryn smöret och lägg ner chokladen att smälta. Rör om till en chokladkräm.

2. Mixa hälften av havregrynen med socker och kakao till ett fint pulver.

3. Rosta resten av havren i en torr panna.

4. Rör samman alla råvaror till en massa, mixa med mixer för en krämig boll och arbeta med händerna för en mer rutig och crunchy boll.

5. Rulla bollar om i den storlek du gillar och rulla dem direkt i rostade kokosflingor.

Tips

Var noga med att välja havegryn som endast innehåller ren/glutenfri havre om du vill att chokladbollarna skall vara glutenfria.

Dela det här receptet med dina vänner!