Matcha pannacotta

Pannacotta med exotiska frukter och matcha-te.

Publicerat:

Tillagningstid:

En snabb dessert som är enkel att göra. Det japanska teet matcha i en krämig pannacotta med passionfruktscoulis, färsk mango och sesamkrisp. Helt enkelt en fantastisk kombination som många inte kommer att kunna motstå.

Ingredienser

8portioner

Sesamkrisp

  • 50g
    smör
  • 50g
    mjöl
  • 50g
    vit sirap
  • 50g
    socker
  • 15g
    sesamfrön

Pannacotta

  • 10g
    matchapulver
  • 350g
    grädde
  • 150g
    vatten
  • 100g
    socker
  • gelatinblad

Passionfruktscoulis

  • 40g
    socker
  • 250g
    mangopuré
  • 100g
    passionsfruktspuré
  • 10g
    majsstärkelse
  • 50g
    vatten

Så lagar du

Pannacotta

1. Lägg gelatin i kallt vatten i ca 5 min.

2. Blanda alla andra ingredienser i en kastrull. Koka upp.

3. Krama ut vattnet ur gelatinet och tillsätt gelatinet i resterande ingredienser. Låt allt bli svalt.


Sesamkrisp

1. Smält ihop smör, vit sirap och socker.

2. Blanda ned resterande av ingredienserna.

3. Rör ihop allt till en jämn smet.

4. Låt stå i kyl i 20 min.

5. Baka av på 175 grader i ca 5 min eller till en gyllenbrun färg


Passionfruktscoulis

1. Blanda alla ingredienser och koka till första bubblan.

2. Kyl ned i ca 30 min och frys i form till solid.


Servering

1. Lägg de frysta passionsfruktsbitarna i botten på ett glas eller en djup tallrik.

2. Häll över matcha pannacotta och låt allt stelna i kyl i ca 60 min.

3. Servera med färsk mango, sesamkrisp och sötad grädde som är vispad.

Dela det här receptet med dina vänner!