Matcha sour

Matcha sour.

Publicerat:

Tillagningstid:

En skakad drink som funkar lika bra med som utan alkohol. Utmärkt sätt att ta tillvara på det som blir över av citrongräsinfusionen (se relaterat recept).

Ingredienser

2portioner

  • 1tsk
    matchapulver
  • 25cl
    kall citrongräsinfusion
  • 1msk
    flytande honung
  • 5cl
    citronjuice
  • 1
    äggvita
  • ca 5
    basilikablad
  • is
  • cocktailkshaker

Så lagar du

1. Börja med att vispa matchapulvret med citronjuicen så att matchan löser upp sig något.

2. Häll citrongräsinfusion, honung, citronjuice med matcha samt äggvita i shakern.

3. Skaka kraftigt utan is i någon minut tills det har blivit skum av äggvitan. Ha gärna en handduk runt shakern då den kan läcka något när du inte har is i.

4. Slå basilikabladen mellan handflatorna och lägg ner i shakern. Tillsätt is. Skaka kraftig en kort stund igen för att kyla.

5. Häll upp i cocktailglas utan is, alternativt rocksglas med is.

6. Pudra över lite matchapulver. Servera och njut.

Tips

Vill du ha alkohol i kan du byta ut hälften av citrongräsinfusionen till exempelvis gin.

Dela det här receptet med dina vänner!