Matig smulpaj med cashew och septembergrönsaker

Tid:

Tid:

Kronärtskocka, vitlök och oliver sätter alla smak på den här härliga pajen.

Ingredienser

6–8 portioner

Smuldeg

  • 50 g
    smör
  • 1 dl
    vetemjöl
  • 1 dl
    lagrad hårdost, riven
  • 1 dl
    saltade cashewnötter, hackade

Fyllning

  • 1 st
    gul lök, hackad
  • 2 st
    vitlöksklyftor, hackade
  • 1/2 st
    röd chili, urkärnad och hackad
  • 1 st
    aubergin, i bitar ca 2x2 cm
  • 1 st
    squash, i bitar ca 2x2 cm
  • 1 burk(ar)
    burk kronärtskockshjärtan, delade i 4
  • 1 burk(ar)
    körsbärstomater, 400 g
  • 1-2 tsk
    timjan, hackad
  • 1 tsk
    rosmarin, hackad
  • 1 dl
    svarta oliver, urkärnade
  • salt, en nypa socker, svartpeppar, olivolja till stekning
  • (valfritt 100 g mozarella i bitar)

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg