Matig smulpaj med cashew och septembergrönsaker
Publicerat:
2012-10-29Tillagningstid:
Kronärtskocka, vitlök och oliver sätter alla smak på den här härliga pajen.
Ingredienser
6 - 8portioner
Smuldeg
- 50gsmör
- 1dlvetemjöl
- 1dllagrad hårdost, riven
- 1 dlsaltade cashewnötter, hackade
Fyllning
- 1stgul lök, hackad
- 2stvitlöksklyftor, hackade
- 1/2ströd chili, urkärnad och hackad
- 1 staubergin, i bitar ca 2x2 cm
- 1stsquash, i bitar ca 2x2 cm
- 1 burk(ar)burk kronärtskockshjärtan, delade i 4
- 1 burk(ar)körsbärstomater, 400 g
- 1-2tsktimjan, hackad
- 1tskrosmarin, hackad
- 1dlsvarta oliver, urkärnade
- salt, en nypa socker, svartpeppar, olivolja till stekning
- (valfritt 100 g mozarella i bitar)
Så lagar du
Smuldeg
1. Gör fyllningen nedan, ställ åt sidan. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda ihop samtliga ingredienser till smuldegen, ställ åt sidan. Fördela fyllningen i 6 portionsformar, lägg i mozarella om du önskar och strö degen ovanpå.
3. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter tills de är gyllene. Gör örtfluff (se relaterat recept) under tiden.
Fyllning
1. Fräs lök, vitlök och chili i olja, tillsätt aubergin, squash och kronärtskockshjärtan, stek ett par minuter.
2. Häll i tomater, skölj ur burken med lite vatten och lägg i örtkryddor. Koka ihop cirka 10 minuter.
3. Lägg i oliver, smaka av med salt, peppar och socker.