Matig smulpaj med cashew och septembergrönsaker

Matig smulpaj med cashew och septembergrönsaker

Publicerat:

Tillagningstid:

Kronärtskocka, vitlök och oliver sätter alla smak på den här härliga pajen.

Ingredienser

6 - 8portioner

Smuldeg

  • 50g
    smör
  • 1dl
    vetemjöl
  • 1dl
    lagrad hårdost, riven
  • 1 dl
    saltade cashewnötter, hackade

Fyllning

  • 1st
    gul lök, hackad
  • 2st
    vitlöksklyftor, hackade
  • 1/2st
    röd chili, urkärnad och hackad
  • 1 st
    aubergin, i bitar ca 2x2 cm
  • 1st
    squash, i bitar ca 2x2 cm
  • 1 burk(ar)
    burk kronärtskockshjärtan, delade i 4
  • 1 burk(ar)
    körsbärstomater, 400 g
  • 1-2tsk
    timjan, hackad
  • 1tsk
    rosmarin, hackad
  • 1dl
    svarta oliver, urkärnade
  • salt, en nypa socker, svartpeppar, olivolja till stekning
  • (valfritt 100 g mozarella i bitar)

Så lagar du

Smuldeg

1. Gör fyllningen nedan, ställ åt sidan. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda ihop samtliga ingredienser till smuldegen, ställ åt sidan. Fördela fyllningen i 6 portionsformar, lägg i mozarella om du önskar och strö degen ovanpå.

3. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter tills de är gyllene. Gör örtfluff (se relaterat recept) under tiden.

Fyllning

1. Fräs lök, vitlök och chili i olja, tillsätt aubergin, squash och kronärtskockshjärtan, stek ett par minuter.

2. Häll i tomater, skölj ur burken med lite vatten och lägg i örtkryddor. Koka ihop cirka 10 minuter.

3. Lägg i oliver, smaka av med salt, peppar och socker.

Dela det här receptet med dina vänner!