Ingredienser

4portioner

  • cirka 1liter
    blandad svamp (kantarell, trattkantarell, karl-johan, svart trumpetsvamp)
  • 1st
    gul lök
  • ½st
    vitlöksklyfta
  • 100g
    rökt sidfläsk
  • 4st
    stora blad grönkål
  • 1dl
    vitt vin
  • 3dl
    vispgrädde
  • 1dl
    mycket grovt hackad persilja
  • 2kvist(ar)
    timjan
  • salt och peppar
  • 4skiva(or)
    vitt surdegsbröd
  • olivolja

Så lagar du

1. Stek brödet på hög värme i rikligt med olivolja. Lägg till sidan.

2. Tvätta svampen och låt den torka på en handduk. Hacka lök och vitlök. Skär ner sidfläsket i små bitar. Riv ner grönkålen i mindre bitar.

3. Fräs lök, vitlök och sidfläsk vackert gyllenbrunt. Tillsätt all svamp och salta lätt. Stek på hög värme tills vätskan har avdunstat och svampen fått fin färg.

4. Tillsätt vitt vin, grönkål och grädde. Koka samman tills grädden har fått fin konsistens. Tillsätt persilja och servera genast på de rostade brödskivorna.

Dela det här receptet med dina vänner!