5:2 Matig tomat- och linssoppa

En kvinna i gul tröja tar en sked linsgryta ur en blå skål.

Publicerat:

Tillagningstid:

Min egen absoluta favorit för fastedagarna. Värmande mustig och mättande. Snabb och enkel att göra är den också med 302 kcal. Perfekt som middag under fastedag 1.

Ingredienser

1portioner

  • 50g
    gul lök (20 kcal)
  • 20g
    morot (8 kcal)
  • 1st
    vitlöksklyfta, stor (4 kcal)
  • ½msk
    rapsolja (60 kcal)
  • 1msk
    tomatpuré (6 kcal)
  • 200g
    krossade tomater (44 kcal)
  • 1st
    grönsaksbuljongtärning (32 kcal)
  • 40g
    röda linser (128 kcal)
  • 5dl
    vatten
  • 1tsk
    chiliflakes
  • ½tsk
    spiskummin
  • 1tsk
    citronjuice
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Hacka gul lök, morot och vitlök fint. Fräs dem i en kastrull tillsammans med rapsoljan och en gnutta salt tills grönsakerna får lite färg och blir lätt genomskinliga.

2. Smula ner buljongtärningen, tillsätt tomatpurén och rör runt några varv. Tillsätt de krossade tomaterna och vattnet och låt koka upp.

3. Skölj linserna och sänk sedan värmen på spisen så det puttrar lätt i minst åtta minuter eller tills linserna är mjuka. Smaka av med chiliflakes, spiskummin, salt, peppar och kanske lite citronjuice.

Dela det här receptet med dina vänner!