Matiga blåbärsmuffins

Matiga blåbärsmuffins

Publicerat:

Ingredienser

10 - 20portioner

  • 75g
    smör
  • 3dl
    vetemjöl
  • 2 ½tsk
    bakpulver
  • 1dl
    råsocker
  • 1nypa(or)
    salt
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 1
    ägg
  • 2dl
    naturell yoghurt
  • 2dl
    frysta blåbär

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret i en kastrull.

3. Häll vetemjöl, bakpulver, råsocker, salt och vaniljsocker i bunken och rör om ordentligt med en gaffel.

4. Knäck ägget i smörkastrullen och häll i yoghurt. Vispa ihop till en jämn smet och häll ner i bunken. Häll i blåbären och rör om.

5. Klicka smeten i muffinsformar.

6. Strö lite extra råsocker på toppen.

7. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Ät gärna muffisen ljumma.

Perfekta frukostmuffins! Vill du lyxa till dem kan du bre på smör och honung.

Dela det här receptet med dina vänner!