Matjesill på portabello

Matjesill på portabello.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett klassiskt sillrecept som Tareq gör på portabellosvamp. Det går bra att ersätta svampen med vanlig sill. Räkna med 3 dagar utöver tillagningstid för att sillen ska mogna.

Ingredienser

4portioner

  • 2kg
    portabellosvamp
  • 5dl
    vatten
  • ½dl
    ättika, 24%
  • 20g
    salt
  • 750g
    socker
  • 10g
    krossad kryddpeppar
  • 10g
    krossad svartpeppar
  • 10g
    ingefära, fint riven
  • 10g
    sandel, finns på apotek
  • 5g
    oregano
  • 10g
    salpeter
  • 8
    lagerblad, krossade

Så lagar du

1. Skrapa ur de mörka lamellerna på undersidan av svampen med en sked.

2. Koka svampen i 1 minut.

3. Koka samman vatten, ättika, socker och salt tillsammans med alla kryddor. Slå över svampen och låt stå minst tre dagar.

Dela det här receptet med dina vänner!