Mauds enklaste chokladtårta

Kladdkaka med hallon.

Ingredienser

8 - 12portioner

1 tårta, 10-12 bitar

  • 100g
    smör
  • 200g
    mörk choklad
  • 2dl
    strösocker
  • 4st
    ägg

Tillbehör

  • 500g
    hallon
  • rivet skal och saft av 1 apelsin
  • 2-3msk
    strösocker
  • lättvispad grädde

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret i en 2-liters kastrull.

3. Bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa till en blank smet utan klumpar.

4. Vispa ner sockret och sedan äggen ett i taget tills allt är jämnt blandat.

5. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

6. Grädda på andra falsen nerifrån i ca 15-20 min.

7. Servera med hallonen smaksatta med apelsin och lite socker samt lättvispad grädde.

Dela det här receptet med dina vänner!