Mauds franska chokladtårta

Fransk chokladtårta med spökmaränger.

Publicerat:

Tillagningstid:

Maud Onnermarks eget favoritrecept på den klassiska franska chokladtårtan.

Ingredienser

6 - 10portioner

  • 100g
    smör
  • 200g
    mörk choklad
  • 2dl
    strösocker
  • 4st
    ägg

Chokladglasyr

  • 1dl
    vispgrädde
  • 100g
    mörk choklad
  • 1msk
    honung
  • 1msk
    smör

Tillbehör

  • lättvispad grädde
  • spökmaränger (relaterat recept)

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret i en 2-liters kastrull.

3. Bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa till en blank smet utan klumpar.

4. Vispa ner sockret och sedan äggen ett i taget tills allt är jämnt blandat.

5. Klä en form 24 cm i diameter med aluminiumfolie. Häll smeten i formen och grädda på andra falsen nerifrån 15–20 minuter. Låt kallna helt och gärna stå i kyl, innan du tar den ur formen.

6. Glasyr: Koka upp grädden. Ta från värmen och tillsätt chokladen i små bitar. Rör tills chokladen smält. Tillsätt honung och smör. Låt svalna något och häll den sedan på den kalla kakan. Låt kakan stelna. Servera med lättvispad grädde och spökmaränger.

Dela det här receptet med dina vänner!