Mauds franska chokladtårta
Publicerat:
2012-10-31Tillagningstid:
Maud Onnermarks eget favoritrecept på den klassiska franska chokladtårtan.
Ingredienser
6 - 10portioner
- 100gsmör
- 200gmörk choklad
- 2dlströsocker
- 4stägg
Chokladglasyr
- 1dlvispgrädde
- 100gmörk choklad
- 1mskhonung
- 1msksmör
Tillbehör
- lättvispad grädde
- spökmaränger (relaterat recept)
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en 2-liters kastrull.
3. Bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa till en blank smet utan klumpar.
4. Vispa ner sockret och sedan äggen ett i taget tills allt är jämnt blandat.
5. Klä en form 24 cm i diameter med aluminiumfolie. Häll smeten i formen och grädda på andra falsen nerifrån 15–20 minuter. Låt kallna helt och gärna stå i kyl, innan du tar den ur formen.
6. Glasyr: Koka upp grädden. Ta från värmen och tillsätt chokladen i små bitar. Rör tills chokladen smält. Tillsätt honung och smör. Låt svalna något och häll den sedan på den kalla kakan. Låt kakan stelna. Servera med lättvispad grädde och spökmaränger.