Mauds gulaschsoppa

Mauds gulaschsoppa

Publicerat:

Tillagningstid:

Kryddig soppa som bara blir godare av att göras i förväg. Paprikapulver finns i olika styrkor, om du har starkt paprikapulver se upp med mängden.

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 2st
    gula lökar (ca 300g)
  • smör
  • 800g
    benfri högrev eller märgpipa
  • 1,5msk
    paprikapulver (milt)
  • 1tsk
    hel kummin
  • 1-2krm
    cayennepeppar
  • Några varv med svartpepparkvarnen
  • 2msk
    tomatpuré
  • 2liter
    kokande vatten
  • 1burk(ar)
    finkrossade eller passerade tomater (ca 400g)
  • 2,5tsk
    salt
  • 3st
    morötter (ca 300g)
  • 0,75kg
    potatis
  • 1st
    paprika
  • finhackad persilja

Tillbehör

  • Gräddfil eller tjock yoghurt
  • bröd

Så lagar du

  1. Finhacka löken och smörfräs den mjuk i en stora gryta.
  2. Skär köttet i små tärningar. Tillsätt kryddor och tomatpuré till löken. Låt den fräsa i en halv minut.
  3. Tillsätt köttet och blanda runt. Häll på kokande vatten. Koka upp och skumma av. Tillsätt tomater och salt. Koka under lock ca 1,5 timme.
  4. Skala och skär morötter och potatis i små tärningar. Skär paprikan i små tärningar. När köttet börjar kännas mört, tillsätt potatis och grönsaker. Koka ytterligare ca 20 minuter.
  5. Tillsätt mer kokande vatten om soppan är för tjock.  Ta av locket och koka bort vätska om soppan är för tunn. Smaka av om det behövs mer salt och kryddor. Servera gärna med en klick gräddfil eller tjock yoghurt och bröd.

Dela det här receptet med dina vänner!