Maximillians pizzadeg
Publicerat:
2018-11-07Tillagningstid:
Maximillians recept på pizzadeg tar lite längre tid att göra, degen ska vila över natten, men du kan lita på att det är värt väntan.
Ingredienser
4portioner
- 500+300gvetemjöl
- 2gjäst
- 500gvatten
- 20ghavssalt
Så lagar du
Dag 1 - kväll
Vispa ihop 500 g mjöl, jästen och 500 g vatten i en bunke till en slät tjock pannkaksliknande smet. Låt stå ute till dagen efter.
Dag 2
Nu ska smeten ha börjat bubbla och dubbla i storlek.
1. Häll ut 300 g mjöl och havssaltet på bordet och gör en grop i mitten. Häll ut smeten i mitten. Knåda ihop degen tills den släpper från bänken. Låt vila i 30 minuter.
2. Dela sedan upp degen i 4 bitar. Forma dem till runda bollar och låt jäsa under duk i rumstemperatur till dubbel storlek.