Maximillians pizzadeg

En boll pizzadeg på en träbricka, med veganska ingredienser i bakgrunden.

Publicerat:

Tillagningstid:

Maximillians recept på pizzadeg tar lite längre tid att göra, degen ska vila över natten, men du kan lita på att det är värt väntan.

Ingredienser

4portioner

  • 500+300g
    vetemjöl
  • 2g
    jäst
  • 500g
    vatten
  • 20g
    havssalt

Så lagar du

Dag 1 - kväll

Vispa ihop 500 g mjöl, jästen och 500 g vatten i en bunke till en slät tjock pannkaksliknande smet. Låt stå ute till dagen efter.

Dag 2

Nu ska smeten ha börjat bubbla och dubbla i storlek.

1. Häll ut 300 g mjöl och havssaltet på bordet och gör en grop i mitten. Häll ut smeten i mitten. Knåda ihop degen tills den släpper från bänken. Låt vila i 30 minuter.

2. Dela sedan upp degen i 4 bitar. Forma dem till runda bollar och låt jäsa under duk i rumstemperatur till dubbel storlek.

Dela det här receptet med dina vänner!