Maximillians kikärtsgratäng

Maximillians kikärtsgratäng.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här veganska gratängen är en enkel och mustig ugnsrätt för januaris tunna plånböcker!

Ingredienser

4portioner

  • 1
    gul lök, stor
  • 4msk
    olivolja
  • tsk
    havssalt
  • 2burk(ar)
    kikärtor, kokta och avrunna
  • aubergine
  • 2
    zucchini
  • 7dl
    krossad tomat
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • ½tsk
    timjan, torkad
  • 2krm
    fänkålsfrö
  • ½tsk
    rökt paprikapulver
  • 2msk
    tamari eller shoyu

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 220 grader (varmluft) eller 230 grader (vanlig).

2. Skala löken och skär i båtar. Vänd i olivolja och havssalt och lägg i en form med hög kant.

3. Rosta i ugnen i 10 minuter.

4. Skär auberginen och zucchinin i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg i en skål och vänd i salt.

5. Mät upp resten av ingredienserna och häll det över auberginen och zucchinin. Blanda om med händerna.

6. Ta ut formen, häll i kikärterna och mosa lätt med en gaffel tillsammans med löken.

7. Lägg sedan auberginen och zucchinin omlott över kikärterna och löken. Häll över resten av tomatsåsen i formen och fördela ut. Baka i 35 minuter i mitten av ugnen.

Dela det här receptet med dina vänner!