Maximillians kikärtsgratäng
Publicerat:
2019-01-16Tillagningstid:
Den här veganska gratängen är en enkel och mustig ugnsrätt för januaris tunna plånböcker!
Ingredienser
4portioner
- 1gul lök, stor
- 4mskolivolja
- 1½tskhavssalt
- 2burk(ar)kikärtor, kokta och avrunna
- 1½aubergine
- 2zucchini
- 7dlkrossad tomat
- 2klyfta(or)vitlök
- ½tsktimjan, torkad
- 2krmfänkålsfrö
- ½tskrökt paprikapulver
- 2msktamari eller shoyu
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 220 grader (varmluft) eller 230 grader (vanlig).
2. Skala löken och skär i båtar. Vänd i olivolja och havssalt och lägg i en form med hög kant.
3. Rosta i ugnen i 10 minuter.
4. Skär auberginen och zucchinin i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg i en skål och vänd i salt.
5. Mät upp resten av ingredienserna och häll det över auberginen och zucchinin. Blanda om med händerna.
6. Ta ut formen, häll i kikärterna och mosa lätt med en gaffel tillsammans med löken.
7. Lägg sedan auberginen och zucchinin omlott över kikärterna och löken. Häll över resten av tomatsåsen i formen och fördela ut. Baka i 35 minuter i mitten av ugnen.