Maximillians vita pizza

En träbricka med en pizza med vegansk rom, kronärtskocka och basilika.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här vita pizzan får härligt spännande smak av kronärtskocka och tångkaviar. En riktig smakbomb!

Ingredienser

4portioner

  • 2
    pizzadegar

Kronärtkockskräm

  • 1burk(ar)
    kronärtskocka i olja (200 g)
  • 1dl
    havregrädde
  • ½tsk
    havssalt
  • ½
    citron, rivet skal

Topping

  • 1paket
    tofu, smaksatt
  • ¼knippa(or)
    grönkål
  • ½
    gul lök, skivad
  • 1kruk(or)
    basilika
  • 1burk(ar)
    tångkaviar

Så lagar du

1. Tärna tofun i små bitar eller mosa den om det är silkestofu. Riv grönkålen och skölj i vatten. Skala och skiva den gula löken tunt. Plocka bladen från basilikan och lägg i en skål.

2. Sätt ugnen på högsta temperatur utan fläkt.

3. Knåda ut 2 pizzadegar med mjöl på. Täck bägge bottnarna med skockakrämen. Lägg på svartkål, lök, tofu.

4. Baka pizzorna en i taget, högst upp i ugnen i 8-12 minuter beroende på hur er ugn fungerar. Titta till då och då efter att 8 minuter passerat. Det ska vara brunt under pizzan så lyft med en stekspade och kika in under degen.

5. Ta ut pizzan och klicka ut tångkaviar och lägg på basilikabladen.

Tips

Variera mellan olika typer av tofu till exempel rökt, alger eller italiensk.

Dela det här receptet med dina vänner!