Mazarin med citron- och fläderkräm

Tid:

Mazarin med citron- och fläderkräm

Tid:

En klassisk, saftig mazarin med en riktig konditorkräm och färska bär. Det sätter verkligen pricken över i:et i denna bröllopsmeny.

Ingredienser

12 portioner

Mördeg

  • 100 g
    rumsvarmt smör
  • 50 g
    florsocker
  • 1
    äggula
  • 125 g
    vetemjöl

Mandelsmet

  • 120 g
    skalad mandel
  • 120 g
    florsocker
  • 85 g
    smör
  • 2
    ägg
  • 2 msk
    smör till formarna

Citron- och fläderkräm

  • 1 dl
    färskpressad citronsaft
  • ½ dl
    flädersaft
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 dl
    socker
  • 8
    äggulor
  • 1 dl
    vispgrädde
  • 3 dl
    vispad grädde till servering

Så lagar du