Mazarinkaka med choklad

Tillagningstid:

garnerade kakbitar

Publicerat:

Tillagningstid:

Ljuvligt lyxig chokladmazarin som bakas i långpanna. Smaksatt med kaffe och kan serveras som delikata munsbitar. Kakan behöver tid att svalna, utöver beredningstid och gräddning.

Ingredienser

20–30 portioner

Mördegsbotten

  • 225 g
    kallt smör, skuret i bitar
  • 4 dl
    vetemjöl
  • ¾ dl
    strösocker
  • 1 nypa(or)
    salt
  • 1 st
    äggula

Fyllning

  • 150 g
    smör, mjukt
  • 500 g
    riven mandelmassa
  • 4
    ägg
  • 1 dl
    kakao
  • 1 msk
    vaniljsocker
  • 100 g
    mörk choklad, hackad

Kaffeglasyr

  • ½ dl
    grädde
  • 1 msk
    starkt kaffe
  • 100 g
    mörk choklad, hackad
  • 2 tsk
    smör
  • valfritt: godis eller strössel

Så lagar du