Mazarintårta med citron och hallon

fin tårta med spritsad grädde pch hallon på fat, blommor i bakgrunden

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här mumsiga tårtan avrundar buffén på finaste vis. Dessutom är den glutenfri eftersom botten mest består av mandelmassa!

Ingredienser

10 - 15portioner

  • 175g
    smör
  • 400g
    mandelmassa, riven
  • 3
    ägg
  • 1st
    ekologisk citron, det gula av skalet rivet
  • ½dl
    majsstärkelse
  • 50g
    mandelspån (kan bytas mot nötter el. kokos)
  • 200g
    naturell färskost
  • 2dl
    vispgrädde
  • 2-3msk
    lemon curd
  • 4dl
    hallon el. andra bär
  • valfritt: färsk mynta el. citronmeliss

Så lagar du

1. Bryn smöret gyllene, låt svalna. Sätt ugnen på 180°. Kläm fast ett bakpapper i botten på en springform, ca 26 cm i diameter.

2. Rör smör och mandelmassa smidigt och tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner hälften av det rivna citronskalet samt majsstärkelse.

3. Grädda kakan mitt i ugnen tills den fått färg och känns fast, men ändå saftig. Det tar ca 30 minuter.

4. Rosta mandelspånen gyllene i ugnen när kakan är klar. Det tar ca 5 minuter, passa så de inte bränns. Låt svalna.

5. Vispa färskost och grädde tills det är spritsbart, smaka av med lemon curd. Garnera kakan med spritsad citronkräm, hallon, rivet citronskal, mandelspån och eventuellt myntablad.

Dela det här receptet med dina vänner!