Medelhavsdoftande fiskgryta

Tid:

Medelhavsgryta.

Tid:

Ett gott råd innan man ger sig i kast med att tillaga denna rätt är att förbereda alla grönsaker först. Det är en hel del att hacka.

Ingredienser

4 portioner

  • 500-600 g
    vit fast fiskfilé, t.ex sej
  • 1 st
    stor gul lök
  • 2 st
    klyftor vitlök
  • 1 st
    röd chili
  • 3 st
    stjälkar belkselleri
  • ca 4 msk
    olivolja
  • 3 dl
    torrt vitt vin
  • 1 burk(ar)
    krossade tomater
  • 1 st
    gul paprika
  • 1 st
    röd paprika
  • 1 st
    grön squash
  • 400 g
    potatis
  • 1 st
    fänkål
  • 1 st
    liten knippe salvia, ca 20 blad
  • 1 st
    liten knippe timjan
  • 3-4 st
    salladslök
  • 1 dl
    stor kapris
  • 1 dl
    svarta oliver
  • 1 st
    citron, saften
  • salt och peppar
  • räkor och musslor (valfritt)

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg