Mellocupcakes

Mellocupcakes

Publicerat:

Tillagningstid:

Melodifestivalen går i glitter och glamour, det firar vi med ett par gnistrande cupcakes! Daniel Damberg visar här hur ni kan göra enkla små bakverk, men som ändå har den där lilla extra finessen.

Ingredienser

10 - 12portioner

  • 100g
    smör
  • 2
    ägg
  • 1 ½dl
    strösocker
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 1 ½dl
    standardmjölk
  • 4dl
    vetemjöl
  • 2tsk
    bakpulver
  • 1krm
    salt
  • formar

Frosting

  • 75g
    smör
  • 4dl
    florsocker
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 1msk
    citronsaft
  • 100g
    färskost
  • hushållsfärg
  • spritspåse

Dekor

  • strössel, ”pärlemor”
  • färska hallon
  • citronmeliss
  • silverpulver

Så lagar du

  1. Bryn smöret.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Rör försiktigt ned smöret och mjölken samt rivet citronskal.
  4. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned i smeten. Vänd ned.
  5. Fyll 15 formar till 2/3 och grädda på 175 grader i 15–20 minuter för små och 200 grader i 20 minuter för stora, eller testa med en tandpetare. Låt svalna.
  6. Gör frosting: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker poröst och blanda sedan i färskosten.
  7. Fördela i skålar och tillsätt hushållsfärg.
  8. Lägg ut plastfolie och lägg en sträng frosting på varje. En färg per ark. Rulla ihop. Klipp av toppen på rullen och lägg allihop i en spritspåse med stjärntyll.
  9. Spritsa frosting på cupcakesen.
  10. Rulla hallonen i silverpulver.
  11. Dekorera med strössel, hallon och citronmeliss.

Dela det här receptet med dina vänner!