Mellocupcakes
Publicerat:
2021-03-30Tillagningstid:
Melodifestivalen går i glitter och glamour, det firar vi med ett par gnistrande cupcakes! Daniel Damberg visar här hur ni kan göra enkla små bakverk, men som ändå har den där lilla extra finessen.
Ingredienser
10 - 12portioner
- 100gsmör
- 2ägg
- 1 ½dlströsocker
- 1tskvaniljsocker
- 1 ½dlstandardmjölk
- 4dlvetemjöl
- 2tskbakpulver
- 1krmsalt
- formar
Frosting
- 75gsmör
- 4dlflorsocker
- 1tskvaniljsocker
- 1mskcitronsaft
- 100gfärskost
- hushållsfärg
- spritspåse
Dekor
- strössel, ”pärlemor”
- färska hallon
- citronmeliss
- silverpulver
Så lagar du
- Bryn smöret.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Rör försiktigt ned smöret och mjölken samt rivet citronskal.
- Blanda de torra ingredienserna och sikta ned i smeten. Vänd ned.
- Fyll 15 formar till 2/3 och grädda på 175 grader i 15–20 minuter för små och 200 grader i 20 minuter för stora, eller testa med en tandpetare. Låt svalna.
- Gör frosting: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker poröst och blanda sedan i färskosten.
- Fördela i skålar och tillsätt hushållsfärg.
- Lägg ut plastfolie och lägg en sträng frosting på varje. En färg per ark. Rulla ihop. Klipp av toppen på rullen och lägg allihop i en spritspåse med stjärntyll.
- Spritsa frosting på cupcakesen.
- Rulla hallonen i silverpulver.
- Dekorera med strössel, hallon och citronmeliss.