Mellorulltårta

Mellorulltårta

Publicerat:

Tillagningstid:

Daniel Damberg lär oss hur man gör en drömrulltårta med Mellotouch. Det här är en bakelse som går hem hos de flesta, dessutom är den ju riktigt festlig!

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 3
    ägg
  • 1 ½dl
    socker
  • 3/4dl
    potatismjöl
  • 2msk
    kakao
  • 1tsk
    bakpulver
  • 1msk
    strösocker

Smörkräm

  • 100g
    smör
  • 1 ½dl
    florsocker
  • 2
    äggulor
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • hushållsfärg

Dekor

  • vispad grädde
  • strössel
  • citronmeliss
  • färska bär

Så lagar du

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned i äggsmeten. Vänd ned.
  3. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Bred ut smeten jämnt.
  4. Grädda på 250 grader i ca 5 minuter. Stjälp upp på ett sockrat bakplåtspapper. Låt svalna.
  5. Vispa ingredienserna till smörkrämen poröst och färga den med hushållsfärg.
  6. Bred krämen på rulltårtan och rulla ihop.
  7. Skär upp rulltårtan, lägg på fat och spritsa på vispad grädde. Dekorera med strössel, citronmelissblad och färska bär.

Dela det här receptet med dina vänner!