Melonsallad med lime och mynta

Melonsallad med lime och mynta.

Publicerat:

Tillagningstid:

En frisk och fräsch avslutning. Naturligtvis kan man servera lite lättvispad grädde eller krämig yoghurt till.

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    melon (blanda gärna olika sorter)
  • 2
    limefrukter
  • 2msk
    socker
  • 1dl
    färsk, strimlad mynta

Så lagar du

1. Kärna ur melonerna och skär bort skal. Tärna melonköttet och lägg i en skål.

2. Tvätta limefrukterna och riv skalet av den ena över melonkuberna. Pressa saften ur limen över melonerna. Tillsätt socker och finhackad mynta.

3. Håll kallt fram till servering. Servera gärna i portionsglas.

Dryckestips

Sött, pärlande vin:
Brachetto d´Acqui Braida 2015, Italien
Nr 6260, 89 kronor (37,5 cl)

Dela det här receptet med dina vänner!