Merluzzo a la Ethel
Publicerat:
2018-11-20Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 600gtorskrygg
- 1½dlgod olivolja
- 1kruk(or)basilika, grovt skuren
- 1dlparmesanost, riven
- 1dlpinjenötter
- 1klyfta(or)vitlök
- salt och peppar
Så lagar du
1. Börja med att snabbrimma torsken genom att gnida in bitarna med salt och låta de ligga cirka 30 min eller medan man gör peston.
2. Börja med att rosta pinjenötterna i en torr panna tills de fått lite färg. Stöt därefter vitlök i mortel till en massa och tillsätt osten och hälften av nötterna och stöt till en grov massa. Den andra hälften av nötterna sparas till garnering. Rör till sist ner oljan i en tunn stråle.
3. Torka av fisken, peppra och stek den i smör i en medelhet panna till en innertemperatur på 53 grader.
4. Skeda över peston och garnera med pinjenötterna.
Tips
Den här peston är lite grövre i konsistensen men vill man ha den finare kan man köra ingredienserna i en mixer. Annars använder man en mortel på traditionellt vis.