Mesir wat (etiopisk linsgryta)

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Mesir wat är en smakrik linsgryta från Etiopen. Trots att den görs på så få ingredienser är den full med smaker, krämig och fullkomligt fantastiskt! Hemligheten i grytan är den etiopiska kryddmixen berbere som ger den dess ljuvliga smak. Hittar du inte en färdigmix i affären kan du göra din egen. Linserna ska kokas länge tills de blir krämiga i konsistensen. Mesir wat serveras främst med injera som är ett pannkaksliknande surdegstunnbröd.

Ingredienser

4 portioner

  • 2 st
    lökar
  • 4 st
    vitlöksklyftor
  • 1-2 st
    färska chilifrukter
  • 4 dl
    röda linser
  • 2-3 msk
    berberekrydda
  • 1 msk
    socker
  • salt
  • 5-6 dl
    vatten
  • rapsolja till stekning

Så lagar du