Mettes granola med pekannötter och lönnsirap
Publicerat:
2018-03-06Tillagningstid:
Knaprikt läcker granola signerat konditorn Mette Blomsterberg.
Ingredienser
8portioner
- 1dllönnsirap
- ½dlvatten
- 200ghavregryn
- 40ggrovhackade pekannötter
- 40gsolroskärnor
- 60grussin
- 10gfrystorkade jordgubbar
Så lagar du
1. Värm upp sirap och vatten i en gryta till det nästan smälter samman.
2. Blanda havregryn, hackade nötter och solroskärnor i en stor skål.
3. Häll sirapen över nötblandningen och rör samman.
4. Värm ugnen till 120 grader. Fördela blandningen på en plåt med bakplåtspapper.
5. Baka müslin i 25 minuter och låt svalna helt i rumstemperatur.
6. Tillsätt russin och frystorkade jordgubbar.
7. Förvara müslin i en tätslutande behållare.