Mettes granola med pekannötter och lönnsirap

Mettes müsli

Publicerat:

Tillagningstid:

Knaprikt läcker granola signerat konditorn Mette Blomsterberg.

Ingredienser

8portioner

  • 1dl
    lönnsirap
  • ½dl
    vatten
  • 200g
    havregryn
  • 40g
    grovhackade pekannötter
  • 40g
    solroskärnor
  • 60g
    russin
  • 10g
    frystorkade jordgubbar

Så lagar du

1. Värm upp sirap och vatten i en gryta till det nästan smälter samman.

2. Blanda havregryn, hackade nötter och solroskärnor i en stor skål.

3. Häll sirapen över nötblandningen och rör samman.

4. Värm ugnen till 120 grader. Fördela blandningen på en plåt med bakplåtspapper.

5. Baka müslin i 25 minuter och låt svalna helt i rumstemperatur.

6. Tillsätt russin och frystorkade jordgubbar.

7. Förvara müslin i en tätslutande behållare.

Dela det här receptet med dina vänner!