Mexikansk majssallad

Mexikansk majssallad

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    djupfryst majs
  • 2st
    salladslökar
  • inlagd jalapeno (skivade på burk)

  • 1knippa(or)
    färsk koriander (litet knippe)
  • 1st
    lime
  • 0,5dl
    majonnäs
  • 1tsk
    cayenne- eller paprikapulver
  • salt och peppar

  • olja till stekning

Garnering

  • 150g
    fetaost
  • 1st
    röd chili
  • koriander

Så lagar du

  1. Hetta upp lite olja i en stekpanna och häll i den frysta majsen (du behöver inte tina upp den först). Stek den under omrörning tills den tinas upp och får lite stekyta. Lägg majsen i en bunke.
  2. Finhacka jalapeno/paprika, salladslök och koriander. Lägg i samma bunke som majsen. Krydda med salt, peppar och cayennepeppar. Blanda majonnäs och limejuice i en skål och häll sedan över majsen. Blanda allting.
  3. Smula i salladosten och toppa salladen. Garnera med chili och koriander. Servera salladen direkt eller vid senare tillfälle. Salladen blir desto godare om den får gotta till sig i kylen en stund.

Dela det här receptet med dina vänner!