Ingredienser

4portioner

  • 2 st
    purjolökar
  • 2msk
    olivolja
  • 1msk
    smör
  • 1nypa(or)
    salt
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 400g
    frysta majskorn
  • ½st
    röd chili
  • ½st
    röd lök
  • dl
    grönsaksbuljong
  • ½dl
    finhackad färsk koriander
  • 1dl
    créme fraiche

Så lagar du

1. Skölj, ansa och skiva det gröna på purjolökarna. Skala och hacka vitlöksklyftorna grovt. Stek grönsakerna långsamt i en kastrull i olja och smör tills purjolöken mjuknar.

2. Kärna ur och hacka chilin grovt och tillsätt den tillsammans med majs och finhackad rödlök. Låt puttra i ett par minuter. Tillsätt buljong och låt sjuda i 20 minuter.

3. Ta av soppan från värmen och mixa den slät. (Hit kan du förbereda!) Rör ner créme fraiche i den släta soppan och värm.

4. Servera soppan toppat med lite extra créme fraiche, finhackad koriander och eventuellt riven ost och cayennepeppar. Servera med quesadillas.

Dela det här receptet med dina vänner!