Mexikansk tomatsoppa (Sopa de fideos)

Tillagningstid:

Mexikansk tomatsoppa (Sopa de fideos)

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkel och smakrik mexikansk tomatsoppa med vermicelli. Vermicelli är tunna spaghettitrådar som mjuknar snabbt och är perfekta att ha i en soppa. Om du inte hittar vermicelli går det alldeles utmärkt att ersätta det med valfri pastasort som t ex makaroner eller spaghetti.

Ingredienser

4 portioner

  • 1
    gul lök
  • 2
    vitlöksklyftor
  • olja till stekning
  • 2 tsk
    paprikapulver
  • 1 tsk
    malen spiskummin
  • 1 tsk
    cayennepeppar
  • ½ tsk
    rökt paprikapulver
  • 2 burk(ar)
    körsbärstomater, à 400 g
  • 2
    grönsaksbuljongtärningar
  • 6 dl
    vatten
  • 100 g
    vermicelli
  • ca 1 tsk
    salt
  • 1 krm
    svartpeppar

Garnering

  • grovriven ost, t ex cheddar
  • färsk koriander eller salladslök
  • färskpressad limesaft
  • krossade nachochips

Så lagar du