Mexikansk tomatsoppa (Sopa de fideos)
Tillagningstid:
Publicerat:
2021-12-01Tillagningstid:
Enkel och smakrik mexikansk tomatsoppa med vermicelli. Vermicelli är tunna spaghettitrådar som mjuknar snabbt och är perfekta att ha i en soppa. Om du inte hittar vermicelli går det alldeles utmärkt att ersätta det med valfri pastasort som t ex makaroner eller spaghetti.
Ingredienser
4 portioner
- 1gul lök
- 2vitlöksklyftor
- olja till stekning
- 2 tskpaprikapulver
- 1 tskmalen spiskummin
- 1 tskcayennepeppar
- ½ tskrökt paprikapulver
- 2 burk(ar)körsbärstomater, à 400 g
- 2grönsaksbuljongtärningar
- 6 dlvatten
- 100 gvermicelli
- ca 1 tsksalt
- 1 krmsvartpeppar
Garnering
- grovriven ost, t ex cheddar
- färsk koriander eller salladslök
- färskpressad limesaft
- krossade nachochips
Så lagar du
- Finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök och vitlök glansigt. Tillsätt alla kryddor och fräs lite till.
- Öppna burkarna med tomaterna och klipp med kökssaxen i burkarna tills tomaterna är krossade.
- Vänd ner i grytan tillsammans med buljongen. Tillsätt vatten och låt soppan puttra under lock i cirka 20 minuter.
- Tillsätt vermicellin, smaka av med salt och peppar och låt soppan koka i cirka 4 minuter, eller tills vermicellin har mjuknat.
- Toppa soppan med riven ost och koriander. Ringla över lite limesaft och servera.