Mexikanska kycklingtortillas
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 4stekologiska kycklingfiléer eller 8 lårkycklingfiléer
- 2stlime, saft
- ½mskolivolja
- ½tsksalt
- lite svartpeppar
Tillbehör:
- 4 - 8 sttortillabröd
- ½sthuvud isbergssallad
- 2stavokado
- ca 1 dlcréme fraiche
- körsbärstomater
- 200gfryst majs
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader. (du kan också använda en mikrovågsugn istället - se anvisningarna på tortillapaketet)
2. Börja med att förbereda dina tillbehör. Skölj isbergssalladen och skär den i tunna strimlor som du lägger i en liten skål. Lägg upp créme fraiche i en skål. Skär avokado i tärningar och pressa över lite citron. Skär tomaterna i halvor och kvartar. Tina majsen i en kastrull tillsammans med 1 matsked vatten. Lägg upp allt i skålar.
3. Tvätta limen och riv det gröna på skalet, lägg det i bunken. Dela limen mitt itu och pressa ut saften, häll den i bunken. Häll också i olivolja, salt och peppar. Lägg i kycklingfiléerna och vänd dem i oljan.
4. Sätt en stekpanna eller allra helst en grillpanna på medelstark värme. Grilla kycklingen i 5-6 minuter på varje sida tills den är genomstekt.
5. Skär kycklingfiléerna i strimlor.
6. Värm tortillabröden i ugnen i 5 minuter eller i mikrovågsugn.
7. Lägg upp tortillabröd på tallrikarna och lägg alla tillbehör ovanpå. Rulla ihop och ät!!