Ingredienser

4portioner

  • 4st
    ekologiska kycklingfiléer eller 8 lårkycklingfiléer
  • 2st
    lime, saft
  • ½msk
    olivolja
  • ½tsk
    salt
  • lite svartpeppar

Tillbehör:

  • 4 - 8 st
    tortillabröd
  • ½st
    huvud isbergssallad
  • 2st
    avokado
  • ca 1 dl
    créme fraiche
  • körsbärstomater
  • 200g
    fryst majs

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader. (du kan också använda en mikrovågsugn istället - se anvisningarna på tortillapaketet)

2. Börja med att förbereda dina tillbehör. Skölj isbergssalladen och skär den i tunna strimlor som du lägger i en liten skål. Lägg upp créme fraiche i en skål. Skär avokado i tärningar och pressa över lite citron. Skär tomaterna i halvor och kvartar. Tina majsen i en kastrull tillsammans med 1 matsked vatten. Lägg upp allt i skålar.

3. Tvätta limen och riv det gröna på skalet, lägg det i bunken. Dela limen mitt itu och pressa ut saften, häll den i bunken. Häll också i olivolja, salt och peppar. Lägg i kycklingfiléerna och vänd dem i oljan.

4. Sätt en stekpanna eller allra helst en grillpanna på medelstark värme. Grilla kycklingen i 5-6 minuter på varje sida tills den är genomstekt.

5. Skär kycklingfiléerna i strimlor.

6. Värm tortillabröden i ugnen i 5 minuter eller i mikrovågsugn.

7. Lägg upp tortillabröd på tallrikarna och lägg alla tillbehör ovanpå. Rulla ihop och ät!!

Dela det här receptet med dina vänner!