Middagspanna med chorizo, spenat och bakade ägg

Middagspanna med chorizo, spenat och bakade ägg

Publicerat:

Tillagningstid:

Snabbt hopkommet, packat med smak, proteiner och vitaminer – vad kan man mer begära?

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    små rödlökar
  • 2msk
    olivolja
  • 2klyfta(or)
    vitlök, gärna färsk
  • 2tsk
    chiliflakes (kan uteslutas)
  • 200g
    chorizo eller annan smakrik korv
  • 2burk(ar)
    stora vita bönor à 400g
  • 2-3krm
    salt
  • 150-200g
    spenat
  • 3-4msk
    vatten
  • 4st
    ägg
  • salt, nymalen svartpeppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 220°C. Skala och skiva löken, finhacka vitlöken. Värm på en stor stekpanna, fräs löken i oljan på medelvärme några minuter, tills den börjar mjukna. Tillsätt vitlök, chiliflakes och korv, stek på ett par minuter så korven får lite yta.

2. Skölj bönorna väl, låt rinna av och rör ner i pannan. Salta och fräs ett par minuter till. Rör ner spenaten och en skvätt vatten, blanda och värm till spenaten slaknar. Ta från värmen.

3. Är din stekpanna ugnsfast kan du använda den, annars häller du över det hela i en ugnsfast form. Gör fyra gropar med baksidan av en matsked, knäck äggen ner i dem. Salta och peppra äggen lätt. Grädda mitt i ugnen 5-7 min, tills äggvitan stannar men gulan fortfarande är rinnig. Servera direkt.

Dryckestips

Den här lite robusta rätten smakar bäst med ett glas öl.

Dela det här receptet med dina vänner!