Middagspanna med chorizo, spenat och bakade ägg
Publicerat:
2016-12-12Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 2stsmå rödlökar
- 2mskolivolja
- 2klyfta(or)vitlök, gärna färsk
- 2tskchiliflakes (kan uteslutas)
- 200gchorizo eller annan smakrik korv
- 2burk(ar)stora vita bönor à 400g
- 2-3krmsalt
- 150-200gspenat
- 3-4mskvatten
- 4stägg
- salt, nymalen svartpeppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 220°C. Skala och skiva löken, finhacka vitlöken. Värm på en stor stekpanna, fräs löken i oljan på medelvärme några minuter, tills den börjar mjukna. Tillsätt vitlök, chiliflakes och korv, stek på ett par minuter så korven får lite yta.
2. Skölj bönorna väl, låt rinna av och rör ner i pannan. Salta och fräs ett par minuter till. Rör ner spenaten och en skvätt vatten, blanda och värm till spenaten slaknar. Ta från värmen.
3. Är din stekpanna ugnsfast kan du använda den, annars häller du över det hela i en ugnsfast form. Gör fyra gropar med baksidan av en matsked, knäck äggen ner i dem. Salta och peppra äggen lätt. Grädda mitt i ugnen 5-7 min, tills äggvitan stannar men gulan fortfarande är rinnig. Servera direkt.
Dryckestips
Den här lite robusta rätten smakar bäst med ett glas öl.