Mimosa
![Mimosa i champagneglas.](/recept/_next/image?url=http%3A%2F%2Fdrupal.internal%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Frecipe_image%2Finternal%2Fimages%2F21739166.jpg%3Fh%3Dd1cb525d%26itok%3DSTq9E20p&w=3840&q=100)
Publicerat:
2019-04-03Tillagningstid:
En klassisk, fransk drink där originalet innehåller färskpressad apelsinjuice och champagne. Men champagnen kan bytas ut mot cava, cremant eller prosecco.
Ingredienser
8portioner
- ¾literfärskpressad apelsinjuice
- 1flaska champagne, cremant eller prosecco, 75 cl
- apelsinskivor
Så lagar du
1. Se till att apelsinerna är kylda. Pressa apelsinerna och fördela apelsinjuicen i glasen.
2. Fyll upp med bubbelvin. Garnera eventuellt med en apelsinskivor i glasen.