Mimosa Zero

Ett champagneglas med alkoholfritt mimosa, garnerad med en skiva blodapelsin och färsk rosmarin.

Publicerat:

Tillagningstid:

En klassisk drink där originalet sägs vara skapad i Paris runt 1920. Här har jag gjort en alkoholfri variant med blodapelsin som är i säsong januari-mars. Går såklart lika bra att göra med vanliga apelsiner och mousserande alkoholhaltigt vin. Mimosa är den perfekta drinken att avnjuta under exempelvis en söndagsbrunch eller för att överraska din älskling på sängen. Serveras i champagneglas.

Ingredienser

10portioner

  • dl
    blodapelsinjuice, färskpressad
  • 750cl
    alkoholfritt mousserande vin

Garnityr

  • 1st
    blodapelsin
  • 1kruk(or)
    färsk rosmarin

Så lagar du

1. Skiva en blodapelsin till ”halvmånar” och lägg in i frysen.

2. Fyll halva glasen med alkoholfritt mousserande vin.

3. Toppa med den färskpressade blodapelsinjuicen.

4. Garnera med en frusen ”apelsinmåne” och en kvist färsk rosmarin för en extra färgklick.

Dela det här receptet med dina vänner!