Minestrone med ostciabatta

Minestrone med ostciabatta.

Publicerat:

Tillagningstid:

Underbar italiensk soppa med grillade ostmackor. En favorit!

Ingredienser

4portioner

Soppan

  • 2
    morötter
  • 1
    lök
  • 2
    selleristjälkar
  • 1
    potatis
  • 1
    zucchini
  • ½
    savojkål
  • 1msk
    tomatpuré
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • färsk persilja
  • 400g
    cannellinibönor
  • 6msk
    olivolja
  • liter
    grönsaksbuljong

Ostciabatta

  • 30g
    smör
  • 40g
    pecorino eller parmesan, finriven
  • 4skiva(or)
    ciabatta

Så lagar du

1. Skär morötter, lök, selleri och potatis i kuber. Skiva kålen tunt.

2. Värm 6 msk olivolja i en stor kastrull, tillsätt de hackade grönsakerna, vitlök och tillaga på hög värme i 8 minuter eller tills de är mjuka. Tillsätt grönsaksbuljongen.

3. Så snart buöjongen börjar bubbla, tillsätt hackad zucchini och cannellinibönor. Krydda med salt och vitpeppar.

4. Sänk värmen och låt minestronen sjuda i tjugo minuter.

5. Tillsätt en matsked tomatpuré för extra färg och smak.

Ostciabatta

Rör ihop smör och riven pecorino till en pasta. Bred på skivor av ciabatta och grilla i ugn tills de är gyllenbruna.

Servering

Strö hackad persilja på soppan och servera tillsammans med ostbrödet.

Dela det här receptet med dina vänner!