Minestronesoppa

Minestronesoppa

Publicerat:

Tillagningstid:

Smakkrik klassiker på kycklingkok som dessutom är helt laktosfri. Om du utesluter pastan är den även glutenfri.

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    medelstor palsternacka
  • 1st
    stor gul lök
  • 2st
    morötter
  • 5st
    stjälkar blekselleri
  • 4st
    vitlöksklyftor
  • 1tsk
    torkad timjan (eller 5–6 kvistar färsk)
  • 1⁄2 dl
    olivolja
  • 2dl
    torrt vitt vin
  • 1liter
    buljong från vårt kycklingkok
  • 2dl
    passerade tomater (eller 1 burk krossade tomater)
  • saften från en halv citron
  • 1dl
    torkade puylinser eller gröna linser
  • 75g
    spaghetti
  • salt och svart- eller vitpeppar

Kycklingkok

  • 1st
    kycklingskrov
  • 1st
    morot
  • 1st
    gul lök
  • 1st
    stjälk blekselleri
  • 2st
    stjälkar timjan
  • Vatten
  • 1tsk
    salt

Så lagar du

Kycklingkok

1. Skala lök och morot och skär ner i mindre bitar tillsammans med stjälksellerin.

2. Lägg samtliga ingredienser i en gryta, täck med vatten och tillsätt salt. Koka ca 40 minuter och sila sedan buljongen genom en finmaskig sil.

Minestronesoppa

1. Tärna ner alla grönsaker i 1x1 cm stora tärningar. Hacka eller pressa vitlöken.

2. Fräs alla grönsakerna tillsammans med vitlöken och timjan i olivoljan. De ska inte få färg.

3. Tillsätt vinet, buljongen, tomaterna och citronsaften. Häll i de torra linserna. Låt puttra under lock i ca 12 minuter.

4. Bryt ner spaghettin i ca 3 cm långa bitar och låt puttra i ytterligare ca 8 minuter. Salta och peppra efter smak.

Dela det här receptet med dina vänner!