Minibakverk

Tre små söta minibakverk.

Publicerat:

Tillagningstid:

Tre enkla bakverk med få ingredienser som tillsammans känns fint och lyxigt. Passar bra till våren och sommarens alla fester.

Ingredienser

Mördeg

  • 150g
    smör
  • 80g
    florsocker
  • 1st
    ägg
  • 60 + 200g
    vetemjöl

Fyllning

  • 400g
    grön marsipan
  • 2dl
    grädde
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 200g
    hallonsylt/marmelad (fast)
  • blandade färska bär
  • liten bit rosa marsipan till små blommor
  • florsocker till pudring

Så lagar du

20st x 3 sorter.

Degen
1. Blanda smör, florsocker, ägg och mjöl till en jämn massa.  Tillsätt det sista mjölet och blanda kort till en deg. Låt vila plastad i kyl 1 timme eller över natten.

2. Knåda ihop degen och kavla ut tunt, 2-3 mm.  Klä 20 små tartlettformar ca 5 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min och grädda i 180°C 7-10 min. Kavla ut resterande deg och tryck ut kakor ca 5 cm i diameter. Gör ett litet hål på en tredjedel av kakorna, ca 1 cm stort. 

3. Grädda i 180°C 7-10 min. Låt svalna.

Fyllning
Vispa grädde och vaniljsocker till miniprinsess och bärtartletterna.

Miniprinsess
1. Kavla ut marsipan och klä en lite ”kupol” form, ca 4 cm diameter. Spritsa i en liten klick vispad vaniljgrädde och en lite klick hallonsylt. Lägg på en mördegskaka.

2. Vänd bakelsen rätt och lossa försiktigt formen. Tryck bort överbliven marsipan med en utstickare. Pudra lätt med florsocker och lägg på en lite rosa marsipanblomma. Ställ i kyl en liten stund så den sätter sig.

Mini bärtartletter
Ta ur mördegsskalen ur formarna och lägg en lite klick med hallonsylt i botten. Spritsa på en lite klick med vispad vaniljgrädde. Dekorera med färska bär.

Syltkaka
Lägg en lite klick med sylt på en rund kaka och sätt ihop med en kaka med litet hål. Pudra med lite florsocker.

Dela det här receptet med dina vänner!